Obiad:
- Rosół z kury z makaronem
- Kremowa zupa z suszonych borowików ze śmietaną
Deser:
ciasto, lody, owoce,tort.
Napoje:
soki, woda niegazowana z cytryną, woda gazowana, napoje gazowane, kawa, herbata, alkohol według uznania.
Danie główne:
- różne garunki mięs do wyboru: kotlet schabowy, de vollaile, filet z kurczaka, kotlet mielony z pieczarkamipolędwiczki w sosie kurkowym, schab w sosie, zrazy zawijane, pieczeń w sosie, udka pieczone;
- dodatki: ziemniaki z wody, ziemniaczki pieczone, frytki, ryż, kluski śląskie;
- surówki: bukiet surówek, sałatka grecka, kapusta pekińska, wiosenna, z czerwonej kapusty, z białej kapusty, buraczki.Przekąski zimne:półmisek wędlin z sosem chrzanowym,
galantyna z kurczaka z żurawiną,
galaretka drobiowa,
schab ze śliwką w galarecie,
śledź na różne sposoby,
ryba po grecku,
pasztet z żurawiną,
rolada mięsna w bekonie,
jajko w sosie tatarskim,
łosoś wędzony,
schab w galarecie,
jajko na plasterku pomidora z sosem czosnkowym,
pomidor, ogórek, papryka konserwowa, pieczarki marynowane,różne sałatki: jarzynowa, pieczarkowa, z tuńczykiem, meksykańska, selerowa, z piersi kurczaka, krabowa, węgierska, sycylijska, rosyjska, szefa.flaczki,
Dania gorące:
zupa gulaszowa,
barszcz z krokietem,
barszcz z pasztecikiem,
żurek z wędzonką,
bigos,
gołąbki,
szaszłyki,
golonki z kapustą zasmażaną,
udka z kurczaka,
zrazy w sosie myśliwskim z kluskami śląskimi.Stół wiejski:swojskie wędliny, smalec, pasztet, kaszanka, chleb swojski, ogórek kiszony, różne rodzaje serów, różne pierogi, placki ziemniaczane, bimber.Potrawy wegetariańskie:panierowany camembert, krem z brokułów, krem pomidorów, czerwony barszcz z krokietami grzybowymi, bulion warzywny,, warzywne szaszłyki, warzywa faszerowane, zapiekanki jarzynowe, placki ziemniaczane, pierogi ruskie, surowe warzywa z kilkoma dipami, grillowane plastry cukinii, sałatki warzywne i owocowe.
Mamy ponowne menu ale Twoje troszkę bardziej urozmaicone :) Tak się zastanawiamy nad rybą po grecku, czy jej nie usunąć z menu, boję się że nikt jej nie ruszy? ale może akurat mylę się ;) oby :) A.
OdpowiedzUsuńW zależności jakie są gusta gości:) mój luby i moja rodzinka jest mega rybna;) więc u mnie by chętnie zjedli:) z doświadczenia wiem ze będą szukać jakiegoś mięcha pysznego i barszcz z krokietami:)
OdpowiedzUsuńUla.. po przeczytaniu menu... z chęcią wpadłabym na Twoje wesele na degustacje :)
OdpowiedzUsuńWięc zapraszamy:)
OdpowiedzUsuńZ jednej strony, przy takiej ilości gości to ja bym się tam w tłumie zgubiła :) z drugiej... będziesz miała tyle gości, że ja już chyba nie będę się wpraszała :) .
UsuńUlalala :) od siebie dodam bardziej deserowo: fontanna z czekoladą :)
OdpowiedzUsuńUparłam się na nią i dobrze. Mieliśmy dwie- z mleczną i białą.
Dzieciaki były zachwycone, a i dorośli nie odmówili degustacji.
Chętnie, tylko obawiam się o tych biednych rodziców, którzy będą musieli pilnować lub wycierać dzieciaczki od czekolady, jest to jednak jakiś kłopot. A dla młodszych uczestników, też wymyśli się jakąś atrakcje:)
Usuń